keskiviikko 9. elokuuta 2017

Työttömät työllistävät yrityksiä

Jälleen päästään rahastamaan työpaikattomilla. Eikö asian pitäisi olla niin, että yritykset työllistävät työttömiä eikä päinvastoin?


Tampereella on ollut tuo kokeilu aiemmin (olin karenssin uhalla yhdessä tiedotustilaisuudessa, jossa näitä konsulttifirmoja oli esittäytymässä). Yksikään firmoja esitelleistä puhujista ei onnistunut erityisemmin vakuuttamaan minua taidoillaan. Eräs seikka esittelyissä kiinnitti erityisesti huomiotani; puhuttaessa neljän kuukauden kestosta näissä ”konsultaatioissa” tuli esiin se ettei konsulttia välttämättä tavata kuin kerran tuona aikana, jos sitäkään. Sanoisin, että melko helpolla tällaiset yritykset saavat rahansa vailla mitään tulosvastuuta. Tällaista on ”hyvä veli” -kerhotoiminta
kaverien firmoille bisnestä valtion rahoilla.

Sitä paitsi 7000/ väh. 300000 työpaikatonta on todella pieni % -osuus (2 %)!
Tavoite ei ole kovin korkealla, mutta tuskinpa edes siihen tullaan pääsemään…


9 kommenttia:

  1. Onneksi ensi vuonna varataan lisärahaa 25 milj. euroa työttömien haastatteluihin. Sitten voidaankin taas kertoa miten työttömyys on laskenut. Kyllähän tuolla saa muutaman sata haastattelijaa palkattua mutta muiden työttömyydet eivät kyllä lopu palkkatöiden saamiseen vaan lähinnä karensseihin ja sairaslomiin.

    VastaaPoista
  2. Juuri niin; haastattelijat ja kaikenlaiset konsulttifirmat työllistyvät eli toisten työttömyys lisää joidenkin työllisyyttä.

    Noilla konsulttifirmoilla muuten pitäisi olla kontakteja työelämään ja tietoa mahdollisista piilotyöpaikoista, mitä niillä ei kuitenkaan ole.
    Oma kokemukseni nk. työhönvalmentajasta oli sellainen, että puhetta ja itsekehua kyllä riitti, mutta konkreettiset teot jäivät puuttumaan.

    VastaaPoista
  3. Sama kokemus työhönvalmentajasta on minullakin. Ei mitään vinkkejä tai tietoa työpaikoista. Lähinnä "pitäisikö sinun nyt vaikka itse hakea työkokeilupaikkaa". Mihin muuten en suostunut. Palvelussa piti olla myös palkkatukipaikkoja yrityksiin mutta valmentajani ei löytänyt tietokoneeltaan paikkaa missä ne olisivat. Olivat kuulemma ennen olleet paikassa x mutta nyt ei löydy. Oliskohan ollut kolmas kerta kun kysyin niin vihdoin löysi mutta nämäkin työpaikat olivat yhdistyksille missä ei ole mitään jatkon mahdollisuutta. Koko juttu avasi silmäni sille että jos olet saanut itsellesi vakipaikan niin näköjään työnsä voi hoitaa vaikka vasemmalla kädellä. Eli ei ne työssäolijat sen parempia työntekijöitä ole kuin työttömät olisivat, ainoa ero on palkka.

    Lopetin palvelun heti kun mahdollista. Mihin tarvitaan "työhönvalmentajaa" joka ei osaa edes omia hommiaan ja työtön hakee töitä niinkuin ennenkin mutta valmentaja saattaa saada siitä jotain bonusta jos työtön sattuu työllistymään. Tätähän hallitus ajaa nytkin. Ja näihin sitä rahaa kyllä riittää kun ensin on leikattu esim. työmarkkinatukea.

    VastaaPoista
  4. Välistävetäjiä on ollut maailman sivu, mutta nämä nykyajan konsultit, sparraajat, valmentajat ym tyhjäntoimittajat voisivat sparrata itsensä vaikka kuuhun. Mä en tajua, miten joku voi kirkasotsaisesti "valmentaa" jotakuta jossain hömpässä. Päätöntä.
    Joka iikka osaa hakea töitä ja tehdä töitä.
    Mitä enemmän hallitus maksimoi kurjuutta sitä enemmän näitä välistävetäjiä riittää.

    VastaaPoista
  5. Vuokrafirmalle maksetaan siitä, että se saa hakijarekisterinsä täyteen työvoimaa. Jokaisesta asiakasyrityksiin työlllistyneestä maksetaan 1700 euroa lisää. Palkattomaan työhön ohjatuista maksetaan 500 euroa.

    Vuokrafirmojen voitot paisuvat yli äyräiden. Saa nähdä, kasvaako palkattomaan työhön ohjattujen määrä.

    VastaaPoista
  6. Välistävedosta puheenollen:
    (Iltalehden jutun mukaan) kuusikymppiselle on TE-toimistosta tarjottu 150 € päivässä maksavaa 100 päivän työnjohtajakoulutusta. Koulutus maksaa siis
    15 000 €, eli jo 10:llä osallistujalla 150 000 €. Kyllä rahaa tuntuu tällaiseen "työllistämiseen" olevan... Tällä tavalla tulevat mahdolliset saadut työpaikat todella kalliiksi!

    VastaaPoista
  7. Työttömän ajatelmia-blogin pitäjä. Olisiko mahdollista että myös sinun blogiisi voisi kirjoittaa anonyyminä? Jos satut lukemaan tämän kun en voi blogisikaan kautta tätä sanoa.

    VastaaPoista
  8. Toisaalta olisi hyvä idea ettei anonyyminä voisi minunkaan blogissani kommentoida, mutta sitten tulisi kommentteja vielä entistäkin vähemmän.

    VastaaPoista
  9. Olen ottanut anonyymin kommentointimahdollisuuden käyttöön.

    VastaaPoista