perjantai 1. joulukuuta 2017

Työllistymismahdollisuuksia 0 (nolla)

Kun työllistyminen on mahdottoman tuolla puolen.

Vuokrafirmat

Vuokratöitä viisikymppisen on erityisen turha hakea, koska niissä ikäsyrjintä kukoistaa. Siitä tulee vain paha mieli ja pettymys. Eipä silti, ettei näin olisi muitakin työpaikkoja hakiessa! Vuokratyöpaikkoja on kuitenkin eniten ”tarjolla” - ainakin Tampereella.

A ja V     Näiden molempien kautta olen päässyt kerran (kesällä ja loppuvuodesta 2012) asiakasyritykseen haastatteluun, mutta siihen työllistymishaaveeni silloin jäikin.

B       Valitettavasti B:llä ovat olleet tällä hetkellä tarjolla kiinnostavimmat työpaikat, Jokin aika sitten hain erästä  itselleni sopivaa työtä B:n kautta, mutta tulin toki ilman haastattelua hylätyksi, koska olen ”liian vanha” ja joku alle kolmekymppinen  varmasti tekee senkin homman paremmin kuin minä?

M      M:llä on menossa eräs haku, jonka (Helsingissä järjestetty) infotilaisuus oli heti täynnä (joten hakijoita on varmasti satoja…)  Pyysin tilaisuuden aineistoa (osoittaakseni aktiivisuutta) sähköpostilla, ja sain sen sekä pyynnön lähettää videoesittely itsestäni (ja siitä tuli aivan kauhea!)
He valitsevat joka tapauksessa vain nuoria ja korkeakoulutettuja (koska on varaa valita), joten siinä mielessä  aivan sama. Työpaikkaa hakiessa tulee aina olla positiivinen, innostunut ja energinen, tai ainakin onnistua esittämään sellaista.

Huom! Viimeiset työpaikkahaastatteluni ovat vuodelta 2012, jolloin olin 46-vuotias.


2 kommenttia:

  1. Niin, mitä sitten voi tehdä, kun ei kelpaa? Pitääkö väkisin tunkeutua johonkin työpaikkaan ja suostua lähtemään sieltä vain virkavallan taluttamana ulos? Elämä pitää kuulemma itse järjestää. Vaihtoehdoiksi jää näillä näkymin yrittäjyys, mutta siinä vie perheenjäsenet mukanaan helvettiin, johtuen vallitsevasta työttömyysturvalaista koskien kotona asuvia, jotka eivät osallistuisi uuteen yritykseen, mutta menettäisivät työttömyyden sattuessa oikeutensa omaan työttömyysturvaansa. Mieleen tulee, että elää ilman tuloja tai alkaa varastaa. Työkokeilu ei johda 50-kymppisenä enää mihinkään, palkkatukipaikat on varattu nuoremmille jne.

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyviä kysymyksiä, joihin ei valitettavasti ole vastauksia.

    VastaaPoista